120131

Har lagat ett hål för första gången. Det gick bra, dom borrade i min lilla tand och sen var det klart. Inte mer med det. Det gjorde jag igår, idag har jag varit hos frisören och piffat håret och sedan har jag städat och vilat och tittat på tv med familjen. Imorgon är det slut på ledigheten, ganska vettigt kan jag tycka, nu behöver jag få arbeta lite. Men innan dess har jag en lång underbar natt att tillbringa här i sängen, är trött och längtar verkligen efter att få sova ikväll. Och om mindre än en timme är Januari 2012 slut, och jag ber för att Februari blir bättre. Amen.

I'LL ALWAYS THINK OF YOU THAT WAY

I'll be seeing you

120124

Är så fruktansvärt kallt. Vart jag än är och hur jag än bäddar ner mig. Fryser så jag skakar, och får ont i hela kroppen. Ska till jobbet sen, och ska dessutom bussa hem ikväll, så måste klä mig väldigt väldigt ordentligt. Funderar på långkalsonger. Stickad helkroppsdräkt. Mössa inomhus. Värmeslingor i skorna. På tal om skor såg jag ett par mycket fina sådana igår. Vill ha min lön nu, och vill veta hur mycket den består av. Eller ja, jag vill veta det om det är mycket, annars lever jag i lycklig ovisshet. Måste betala en så väldig massa saker den här månaden. Ses inte fram emot. Nu ska jag dra på mig en filt till. Och för en månad sedan var det julafton..

120123

Jag sover ganska dåligt nuförtiden. Drömmer en väldig massa, konstigheter är det alltihop också. Inatt drömde jag att jag skulle jobba på restaurang, en restaurang som jag var med och startade upp och det gick ganska så dåligt för den. Till på köpet börjar jag misstänka att jag är gravid, jag är ju så kissnödig hela tiden (var förmodligen kissnödig in real life här..) och så var ju min mage lite svälld. Min chef på restaurangen förstår då inte min panik då hon också säger att hon tror att jag är gravid utan hon bara skrattar lite hånande som att "nu ska vi se hur du klarar detta dumma lilla unge". Plötsligt är jag på en gigantisk sängaffär, och vart jag än lägger mig ner för att prova en säng så säger någon, kunder och personal, att det där är minsann inte en säng för gravida. Till saken hör att det fortfarande inte syns tydligt, men jag springer till någon på den här affären som jag känner (kommer inte ihåg vem denna person var) och ber henne mäta min mage för tydligen fanns det ett typiskt mått på magen om man var gravid. Fick aldrig veta resultatet....

120120

Tar tillbaka det jag skrev. Det där om att min pappa inte kan fixa allt. Eller okej allt kan ju vara att ta i, men väldigt väldigt mycket. Han har nu fått bort viruset från datorn samt beställt ett nytt batteri till den så för första gången på väldigt länge så kan jag sitta med den utan strömkabeln i. Sedan har han även åkt iväg med min mobil som jag spräckte skärmen på ut till timrå och fått den lagad. Så nu är allt i sin ordning igen. Har fått mycket annat fixat denna vecka också, har varit en fixarvecka.Så nu ska jag jobba helgen och lite i början av nästa vecka. Sedan på torsdag blir det en jobbig dag, då är det begravning och vi ska säga hejdå till farfar. Men en god sak för det med sig, Karin Gunnar Saga och Jonathan kommer hem och vi får träffas allihop. Det ser jag fram emot.

120119

I'm on my bed My bed of stones But in the end of the night we'll rest our bones

IN THE END OF THE NIGHT

Min dator har fått ett så kallat allvarligt virus.. Och plötsligt inser jag det igen. Att mina föräldrar inte längre kan lösa allt i min värld. När man var liten spelade det egentligen ingen roll vad det handlade om, mamma eller pappa hade alltid en lösning. Speciellt på sådana här saker. Men nu är det inte längre så, nu måste man åka iväg med sin dator och betala för att nån ska laga den. Och dom pengarna ska man hosta upp själv. Precis som ska hosta upp andra lösningar. Det är så väldigt synd att jag är så dålig på att hosta. Ibland önskar jag att jag trodde på han Gud, tror han kan hjälpa en med det där hostandet en hel del när det kommer till vissa frågor.

Så för stunden ligger jag data-lös i min stora mörka tysta säng och känner mig ensammare än på länge. Min mage kurrar också, fastän jag åt smörgåsrån i mängder innan jag gick och la mig. Och fastän jag fick en semla hos mormor och morfar tidigare ikväll. En väldigt god sådan, eller som morfar sa, en farligt god semla. Varje gång jag ser ordet semla tänker jag på Selma. Lagerlöf alltså. Och då tänker jag på gamla klassen och litteraturkunskapen och på hur skönt det skulle varit att få vara tillbaka i den tryggheten en stund.

Nu ska jag leta upp nån trevlig serie eller dokumentär att titta på genom denna lilla skärm som jag har på telepelen (saknar att skriva datapatan..) så att jag kan somna, har ju svårt att göra det nu för tiden. Men det brukar alltid lösa sig på nått vis. Som allt annat.


120117

Har legat i soffan under ett täcke i fyra timmar nu. Tittat på one tree hill som var en besvikelse, övergått till att lyssna på Fever Ray och då blivit apatisk. Är som att benen har domnat bort. Huvudet har blivit för tungt. Vill så hemskt gäna ha något gott, något sött, något av choklad. Funderade en kort stund på att baka en kladdkaka, men sen insåg jag att med bortdomnade ben blir det inte bra. Måste byta musik, måste göra något, åt minstone vicka på tårna. För en månad sedan fyllde jag år, väldigt mycket var väldigt annorlunda då.

120113

Sitter och ser Marie Antoinette för säkert tionde gången. Men den är även denna gång lika bra. Har ont i magen idag, och halsen. Ska jobba i eftermiddag, fredag den trettonde, men sen har jag ledig helg. Då är det lördag den fjortonde, den låter fin och mjuk.

WE WILL LIE UNDER DIFFERENT STARS

We will lie under different stars
I am where i am and you're where you are, you're where you are.

And i'd ask if you're all right wherever you are
And do you think of me, you might, wherever you are.

120112

Ofta då jag råkar nämna för någon som inte vet om att jag har en blogg att jag har en blogg så får jag reaktionen "Har DU en blogg?". Detta har fått mig att fundera lite. På hur folk uppfattar mig, om den uppfattningen förändras då dom får reda på att jag har en blogg samt varför jag nu har en blogg. Sista frågan är ju den jag själv skulle kunna besvara, men jag kommer liksom inte fram till ett självklart svar. Det är ju inte direkt så att jag lever genom min blogg. Jag skriver inte dagligen i den, och det är inte alltid så informativa texter som dyker upp här. Ibland är det mer en tanke som jag sparar för min egen del, så att jag senare kan klicka mig tillbaka och påminnas, på många olika sätt. Ofast tänker jag nog inte på att det finns några som sitter och läser detta, inte för att ni är så många men ändå, jag tänker inte på det så. Ibland känner jag helt enkelt bara att jag för egen del behöver samla ihop något jag känt och få sätta ihop det med en liten text, en liten låt eller en liten bild. Och då funkar den här bloggen ganska så bra. Så jag tror det är det jag har den till, en plats att ventilera sig lite. Och spara lite. Och samla ihop sig lite.

120112

Denna morgon sitter jag helt färdig i soffan redan nu trots att jag inte börjar förrän halv 3. Dom har nämligen stängt av vårat vatten över dagen, så då var det bara att kliva upp och duscha i tid. Så nu har jag hela förmiddagen till att bara mysa en massa, krypa in i filten, dricka te och titta på film.  Såg nyss ett matprogram på Nyhetsmorgon på 4an, den manliga kocken hade otroligt ocharmig dialekt så var tvungen att kolla upp var han kom ifrån. Ljusdal. Insåg då att jag nog har väldigt likande sätt att tala. Fint. Nu sprängde dom ett pepparkakshus på tv också. Känner att det är dags att välja film, det här går inte.

120110

Blev en paus här. Men nu vet jag att jag har åtminstonde en läsare som väntar på uppdatering, nämligen min farmor. Så jag uppdaterar. Finns dock inte så mycket att säga. Ligger på min säng och funderar på vilket nagellack jag ska välja. Vad jag ska äta. Vilken film jag ska se. Har en jobbig men väldigt viktig sak att göra i eftermiddag. Något som jag tror kommer vara fint på ett väldigt konstigt sätt.

Ska passa på att tipsa er alla, men framför allt dig farmor om en dokumentär som jag tycker ska ses. Paradiset heter den. Man blir lite varm inuti också kan man skratta en massa.

RSS 2.0