NÄR REGNET SLÅR MOT FÖNSTRET

Nu är sommaren på väg, och vilka minnen den tar med sig. När man sitter i en säng och lyssnar till regn utanför fönstret så är det svårt att veta vilken tid på året det är, de skulle kunna vara mitten av juli..Godnatt.

Vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn...

PETE DOHERTY

Take a broken love song
Keep it by your side
Never be lonely
Find a place to hide

DET ÄR KYLIGT HÄR I NATT, NÄR STOCKHOLM KYSSER MIG PÅ KINDEN

Nu är våren här igen, hoppas den stannar denna gång. Har lunchat på stan med sussie och kerstin och sen så blev de skoletande. Nu ska jag ta och städa här innan jag ska iväg till birsta en snabb sväng och byta en tröja och sen till träningen. Glad tjej har räknat ut att de bara är 7 skoldagar kvar till lov :) Härligt!

Life is messy

MORNING GLORY

Hatar att bränna tungan på te, de sticker så och går inte att göra något åt, och sen är hela dagens smakupplevelser förstörda..

KÄRLEK ÄR FÖR DOM

Sitter hos farmor och farfar nu, har fikat semlor och kaffe och nu skriver jag på uppsatsen igen..den tar aldrig slut. Men imorgon ska den in, då finns ingen mer tid (inte ork heller för den delen). Så då ska jag bara vara ledig imorgon på återläsningsdagen, även om jag borde läsa på naturkunskap (har glömt boken så de går inte) och skriva på genuppgiften (har ingen ork alls). Det blir dubbel träning imorgon också, 4-6 och halv 9-10..så kvällen är ganska körd vad de gäller vila, det får jag passa på att göra ikväll istället. Nu, fortsatt skrivining..

TURN THE LIGHT OF

Helkväll med Kerstin, mys :) Följde henne direkt efter skolan hem och så lagade vi middag, GI-pasta så nyttig som hennes familj är, och sen så nördade vi gossip girl och one tree hill. Försökte sedan att plugga, men som vanligt tog te och viktigt prat över det hela, tack Kerstin. (Det lät ironiskt där men de var inte menat på det sättet) Så bestämde vi oss för att vi kunde promenera ner till city gross för lite shopping, så sagt och gjort, vantar på och sen gled vi iväg. Blev två chokladkakor och sen hem igen.

Nu sitter jag här och ska lägga över idrottsredovisningsfilm på USB och sen ska jag mysa ner mej under täcket, varmt och skönt...Usch på morgondagen. Och nästa dag med för den delen, fredag fram till lunch också, men sen så.

SOMETIMES YOU CAN'T CHANGE

Matteprov på fredag = mycket plugg
Historiauppsats inlämning till helgen = mycket skrivande
Naturkunskapsuppgift om gener = mer skrivande
Historiaredovisning = nervös mage

Nej den här veckan är inte en bra vecka, men klarar jag bara den så är det helg, nya pengar och sen återläsningsdag (ledig) måndag. Så fortsätt simma...

PS. Grattis Camilla DS.

WHAT I AM TO YOU

Don't throw yourself like that 
In front of me 
I kissed your mouth, your back 
Is that all you need? 

Don't drag my love around 
Volcanoes melt me down 

IT'S MY LIFE

Livet är en märklig sak. Man föds och sen ska man leva väldigt många dagar för att sedan dö. Och vad man ska fylla alla dessa dagar med är helt upp till var och en. Men så kommer det måsten. Så som att gå i skola och jobba. Dessa måsten krävs för att man ska kunna bo någonstans, för att man ska kunna äta och för att man ska överleva. Så det är faktiskt måsten om man vill få några nya dagar att fylla. Men så är då frågan, vad fyller man de dagar som man verkligen får välja själv vad man ska fylla dem med? Vad är värt något här i livet? När man levt sina dagar, vad kommer då att ha spelat roll? Inte den här dagen i alla fall, då jag suttit i min säng och ätit glass och stirrat på tre olika skoluppgifter utan att få någonting gjort just på grund av att jag ville fylla dagen med något annat, något som har någon betydelse när jag levt min sista dag.

För den dagen kan komma plötsligt, man vet aldrig när den kommer. Samtidigt finns det så otroligt många dagar att fylla så det är omöjligt att göra alla minnesvärda, så mycket minne har man antagligen inte. Ändå känns det som att man slösar bort så mycket tid. Idag har jag först bara väntat på att dagen ska ta slut så jag får sova igen, men nu när den snart är slut vill jag att det ska vara tid kvar, inte för att jag har något jag vill fylla tiden med, inte mer än jag fyllt den med under dagen, ändå vill jag inte att den ska ta slut. Veckan som kommer är inte kul, den kommer att vara dagar fyllda av måsten och inte alls av sådant som jag när jag levt min sista dag kommer att värdera. Därför vill jag bara hoppa förbi den. Fast jag har inte bestämt vad jag ska fylla dagar med för att de ska kännas värdefulla när jag levt min sista så de kanske är bra. Så jag får tid. För det är upp till mej. Det är mitt liv. 

YOU SHOULD KNOW I DID MY BEST

Har varit duktiga och pluggat hela dagen, eller ja, näst intill i alla fall. Hade eget arbete på eftermiddagen, så vi gick hem till sussie och skrev på våran skönhetsideals-presentation. Sedan när vi var klara blev det en tur på stan i blöta skor och soligt väder, härligt var det. Lite glass blev det också innan jag lämnade sussie på golds och gick och mötte mamma för att hämta ut linser, äntligen! Så nu ska jag gå och sätta i ett par innan dansen så kanske jag kan se något ikväll åt minstone, blir aningens lättare vid tillexempel piruetter..Också blir de kycklingsoppa. Det kanske är gott.

NEW SOUL



This is a happy end
Cause you don't understand
 Everything you have done
Why's everything so wrong?


IT'S NOT HARD TO GROW WHEN YOU KNOW THAT YOU JUST DON'T KNOW



"If you close on a thing, when you feel like you know something, that’s when I think that you begin to stop learning maybe. Because, things start shutting of you know and the learning goes down, because the moment you say I know something I think is the moment where you have missed the point.”  - Damien Rice

YOU LEFT A MARK ON ME

Helger är alldeles för korta, och jag skulle vilja gjort så mycket mer med den här helgen än jag har gjort. Saga och Karin åkte hem i morse, har varit väldigt mysigt att ha dom här, Saga är så härlig. Så var upp vid 7 och sa hejdå, sen somnade jag om och sen sov jag ett bra tag. Så nu är det alltså bara några få timmar kvar av den här helgen, sen är det ny vecka nya tankar.

STORA DRÖMMEN ÄR GENOMSKINLIG

Nu har Karin och Saga kommit hit (faster och kusin), dom åkte tåg från stockholm i morse och kom till oss vid 5. Vi har hunnit med att äta, titta på bolibompa äta glass och läsa lite Petson och Findus. Mysig kväll. Imorgon ska jag upp på barndans vid 10, sen ska vi fika på stan tror jag och sen får jag se hur kvällen blir, har inte orkat planera än. Blir senare projekt, först behöver jag sömn, slutet på denna vecka var ingen höjdare. Dock ska jag ta och mysa lite framför tv:n först, var länge sen jag hade tv-kväll..inte för att de är tv:n som lockar, har hört ryktas om choklad.

SHARING DIFFERENT HEARTBEATS



[Klicka på bilden]

YOU COULD BE HAPPY I HOPE YOU ARE

Idag är det min namnsdag, inget jag igentligen lägger så stor vikt vid, men det gör min mormor och min farmor. Mormor har tjatat om vad jag önskar mig länge nu, jag har sagt att jag inte vet, jag tycker inte hon behöver köpa något åt mej. Men nu har hon gjort det i alla fall och ikväll kommer hon och morfar hit och fikar. Så med tanke på detta och min förkylning så stannar jag hemma istället för att åka till dansen och sitta och titta där. När jag åkte hem från skolan var det sol och härligt, känns som våren är på ingång. Så när jag kommer hem hittar jag ett brev till mig, det är inte varje dag det händer. Det var namnsdagspresent från farmor. Glad tjej :) Så denna glada tjej ska ta och öppna NK dokumentet igen, försöka sig på att skriva några rader om genmodifiering och antibiotikaresistenta bakterier och förhoppningsvis behålla humöret uppe.

GREEN EYES, YOU'RE THE ONE THAT I WANTED TO FIND

Jag älskar min pappa vissa stunder mer än andra, som nu, för han kom hem med en tröja till mej. Det var inte en fin tröja, den går inte att använda bland folk, den är skrikgrön (inte på det fina sättet) och den har ett rött tryck på ena armen (inte någe fint tryck) men den är stor och mjuk och skönskönskön! Love! Så sitter i min säng i den nu och ska snart sova, borde sova, måste sova..Kan nog jobba hemma imorgon, så bara storsamling först och sen lunch så kan jag åka hem igen, men träning på kvällen, vet inte om jag orkar, men åker ju dit ändå, blir alltid så ändå. Nej som sagt, sova.

I DON'T KNOW WHAT'S RIGHT AND WHAT'S REAL ANYMORE

Är så fruktansvärt less på naturkunskap så jag vet inte vad jag heter. Kan den gå och gömma sig och aldrig komma fram igen? Jag har inte ens börjat, försökt i en timme nu, men det går verkligen inte. Kanske beror på att jag använde alla dagens hjärnceller hos Sussie till vårat idrottsprojektarbete..vi säger så. Nu ska jag snart åka till dansen, men får se hur mycket jag deltagar, snuvan har inte släppt..annars sitter jag min en och en halv timme innan jag får åka hem och mysa i sängen, som jag längtar! Först ska jag ta och hämta en kopp te, halsen behöver.

Vet vad jag vill men vet inte hur, om ens?

SITUATIONEN ÄR SÅ SJUK

[ Bild: Lina Scheynius ]



Intimacy is a four syllable word for, "Here's my heart and soul, please grind them into hamburger, and enjoy." It's both desired, and feared. Difficult to live with, and impossible to live without.

I WANT A PERFECT SOUL

Lovet slut men vi började med en sovmorgon. Så åkte till skolan vid 12, sen slutade vi tio i 2, ganska onödigt att åka dit. Fick en ny uppgift, skriva om DNA..Men jag skulle ner till stan på synundersökning så började inte på den uppgiften på en gång, så nu väntar den på mig. Ska ta tag i en snarast och sen ska jag opponera klart på uppsatsen som jag ska opponera tills imorgon. Tur som man har så fick jag sista opponeringstiden, halv 4, så blir en lång dag imorgon då jag ska börja den med spruta på morgonen vid 8..Har träning ikväll men är förkyld så blir nog bara att sitta och titta, vill inte missa koreografi så åker dit ändå. Men nu alltså DNA och så vidare..

OM



Om du kunde höra mina känslor
Skulle du önska du var döv
Eller skulle du?

Jag har inte tänkt klart
Aldrig
Men jag försöker nu, och det gör ont
Om du såg vad jag tänkte skulle du blunda
Eller är det bara jag?

REMEMBER IT WELL

Kom plötsligt att tänka på då jag höll på att renovera mitt rum i somras. Sommar. Härliga härliga sommar. Kommer ihåg hur vi målade och byggde säng och storhandlade på IKEA, allt var nytt. Jag trivs här i mitt rum, nu känns det hemma, det känns som jag. Det här var ett inlägg utan poäng, eller?

HOW IT WORKS

This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't
You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath

No, this is how it works
You peer inside yourself
You take the things you like
And try to love the things you took
And then you take that love you made
And stick it into some
Someone else's heart
Pumping someone else's blood
And walking arm in arm
You hope it don't get harmed
But even if it does
You'll just do it all again

LET ME SIGN



Han kan sjunga också [ Robert Pattinson - Let me sign ]

NI TRODDE MAN KUNDE SVIKA KÄRLEK

Susanna skulle till stockholm men fick magsjuka så hon ligger hemma (och jag har ont i magen, hoppas det bara är inbillning) Kersin är i stockholm, Frida är barnvakt, så jag bestämde mig för att vara hemma. Så har städat nu på morgonen, sen ska jag snart äta våfflor, nej det är inte jag som är i köket denna gång heller, Fredrik som vanligt...Funderar på en promenad sen, behöver vädra tankarna, och sen blir de så mysigt med bad efter det.

Lite bilder från dagarna som gått och aldrig kommer igen


Fika hos mormor och morfar i Onsdags


Sen blev det bowling


Våfflor till frukost igår


Leo var också med på ett hörn

THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS



Den här filmen gör ont. Hur kan det som varit varit? Och det som är vara? Den berör så otroligt, nu kan jag inte sova, men kan inte göra något annat heller. Jag börjar med att släcka lampan.

SOMEWHERE OVER THE RAINBOW

Idag ska här bowlas. Eller inte här, men i birsta. (tror jag iaf). Först ska vi till mormor och morfar och fika med Mattias, Pernilla och Katrin, och sen åker vi och bowlar. Var och bowlade i måndags också, och nej det gick inte bra. Så jag har inga high hopes på den här omgången heller, mer där för sällskapandet. Så nu måste jag göra mej klar innan morfar kommer och hämtar upp oss.

I TAKET LYSER STJÄRNORNA

Ikväll var det bio på planeringen, I taket lyser stjärnorna, så fin, så sorglig och så bra. Se den. Nu måste mina blå få vila, huvudet värker. Godnatt.

BE KIND



[ Raindrops - Regina Spektor ]

I COULD USE SOMEBODY

Det är lov, äntligen. Och uppsatsen är inlämnad, äntligen. Så nu då? Jo då ska vi opponera, sen måste jag skriva ett arbete om celler också blir det matteplugg. Lov, jovisst. Men helgen har varit bra, eller ganska i alla fall, har varit så otroligt trött, utmattad efter senaste tidens händelser. Så igår blev det släktmiddag/40-kalas och sedan åkte jag till smulan på en liten visit.

Idag ska jag ut med hela familjen till birsta, det ska inhandlas hockeyskydd och ett klockarmband, undra vem som ska ha vad? Och sen ska vi fika, de har jag sett till. Efter det måste jag städa mitt rum, det är äckligt. Först, celler.

RSS 2.0