MAYBE THIS CHRISTMAS

Cirka 6 minuter kvar av november. Sedan är det December, och då är det jul, lucia, födelsedag och mys, upplagt för en bra månad. Så snälla låt det få bli en bra månad.

TO BE ALONE WITH YOU

Sitter här igen. På skolan och väntar på min skjuts. Ska köpa en stödstrumpa idag, då kan jag nog vara med på föreställning på lördag. (Jag kan hoppa idag!)
Jag dricker kallt kaffe och jag är kissnödig. Så kissnödig. Men jag orkar inte gå till toaletten, för den är kall och jag fryser.
Nu vill dom stänga här, dom vill att jag ska gå ut. Utestängd i kylan.

FÖLL FÖR ATT VI ALDRIG GLÖMMER











Idag är det första advent. Det har varit en söndag med pepparkakor, min fina mormor och min fina morfar.


THE EDGE OF LOVE

In my craft or sullen art
Exercised in the still night
When only the moon rages
And the lovers lie abed
With all their griefs in their arms,
I labor by singing light
Not for ambition or bread
Or the strut and trade of charms
On the ivory stages
But for the common wages
Of their most secret heart.

Not for the proud man apart
From the raging moon I write
On these spindrift pages
Nor for the towering dead
With their nightingales and psalms
But for the lovers, their arms
Round the griefs of the ages,
Who pay no praise or wages
Nor heed my craft or art.

YOU COULD BE HAPPY I HOPE YOU ARE

Fredrik sprang till bussen, trots att han femton minuter tidigare legat på stolen vid köksbordet och varit så trött att han inte ens orkade ta sig in till sin säng. Nått satte fart i benen på honom. Vi andra i familjen lade oss allihop i mamma och pappas säng, och efter ett tag så somnar alla förutom jag. Jag ligger kvar ett tag till ändå men tillslut så gick det bara inte längre. Det börjar som vanligt med att pappa snarkar, han snarkar som man brukar, ljudligt. Sen efter någon minut stämmer mamma in, med mer pipande snarkningar, också sist men inte minst katten som piper värst. Jag kan inte hålla mig utan börjar skratta för mig själv och tillslut måste jag fly fältet för att inte väcka dom i mina krampaktiga skrattattacker. Så återigen befinner jag mig i min säng med ljusen tända och musiken på.


ÖVERALLT AV OCH TILL

det var stort
det du gav mig
dina ögon var ett fritt fall varje gång
tack
ta hand om dig

091128

Ljus och julmusik, mamma städar (mer än vanligt, hon går in på de grundligaste så som ugn och spis) och imorgon ska vi baka pepparkakor med mormor. Nu är julen inte långt bort på riktigt. Jag vet inte varför men det här är nog en av de bästa tiderna på året trots allt. Sommar i all ära men julen är så mysig.

Jag vill göra något kreativt, jag vill pyssla nått med kanelstänger och mossa men jag har ingenting hemma, och min fot hindrar mig lite från att ta mig iväg ut och leta i naturens förråd. Åker kanske med mamma och kollar på Fredriks hockeymatch sen så kanske man kan få sig en sväng till birsta, eller så stannar jag inne i värmen och väntar vidare på julen.

Det är så fint ljus ute, det är en fin dag. Dessutom är det kattens dag, borde fira Leo på något sätt, men när jag lyfte upp honom förut för att ge honom lite kärlek så spände han ut sina klor så jag vet inte jag...

DÅ HENNES ÖGON ÄR ÖPPNA ÄR MÖRKRET DÄR OCH FÖRDUNKLAR



Lisa Ekdahl – Ljug för mig älskling - (akustisk version)


091127

Fredagen känns nödvändigare än vanligt den här veckan, en vecka som varit lång men ändå så kort. En vecka som består av en blå öm fot som är större än den borde vara och saknar fotklöl. I nuet känns allt lite längre bort, jag är lite mindre närvarande, jag lever som i någonting som inte är här. Och min mage är tom utan innehåll. Då och då sticker hungern till.


091126



Vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem
där är himlen lite närmre för mig
där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt
dit kan jag gå och sakna dig
dit kan jag gå och sakna dig


THE LOVE WE MADE WE CAN'T ERASE IT



I've lost my sense of right and wrong
Welljustified my soul to carry on
It feels so damn good to write off the rules
But when a new day breaks, I'm left a fool
I'm such a fool


MAYBE SOME DAY THE PAIN WILL GO AWAY

Ibland blir det så lyckligt.
Var hos ryggkrister i eftermiddags, fick fin hjälp att ta mig dit, och han sa att om jag bara rehabiliterar som jag ska, vilket gör ont men är väl värt, så kommer jag förmodligen kunna vara med på föreställningen nästa helg.
Så precis då jag tänker på det, då är jag lycklig.


ALL THE TIME THAT I'M WAITING

Stora planer för små liv.
Jag och Susanna har planderat projektarbete den här morgonen, sen skulle vi se på film om fundamentalism, men hur jag än försökte så kunde jag inte hålla mig vaken. Har nyss vaknat igen och nu är Sussie på statoil och inhandlar lunch. Jag sitter fast i soffan, min fot vill inte ta mig utanför dörren. Ikväll skulle jag ha fått släppa känslor lösa i min kropp och låtit den röra sig med andras, men så blir det inte. Jag ska åka till träningen ändå och prata igenom hur jag ska göra med föreställning och så vidare, men inget dansande får jag utföra.

Nu öppnade jag porttelefonen till min vän, hoppas hon kom in, jag är inte säker på min sak. Upptäcker väl snart om hon kliver in genom dörren eller inte...

011124

Här sitter jag med en tjock fot och blåsor i händerna efter en lång dag på kryckor.
Har stukat foten, inte så kul, men inget brutet, och de är ju lite roligare.
Det är inte så mycket som jag ser som positivt vad det gäller foten, men några saker har jag hittat
jag får träna mina armar
jag får träna min vänster vad
jag kan skicka omkring familjemedlemmar på uppdrag

Dock är det ju inte något av detta som egentligen väger upp alla minus som det här har medfört sig, men får försöka blunda bort dom. Nu ska jag dricka chaite och äta pepparkakor innan jag kryper in under täcket.


091123

Tuggar tuggummi så jag får ont i magen.
Det smakar ingenting längre, jag bara tuggar.
Men jag vill inte sluta, vill inte kasta det i soporna, för det första för att då måste jag resa på mig och ta mig till sopkorgen, och för det andra för att då måste jag ersätta det med något nytt. Har blivit för van vid röreslen av mina käkar och känslan av att det finns motstånd.
Hoppas jag får riktigt föda snart.

DON'T LET IT FOOL YOU DOWN



Bon Iver & St. Vincent – Rosyln - Soundtrack Album Version


I WONDERD HOW LONG THIS COULD LAST



Igår var jag på bio och såg fin film med fina fina ord.


091121

Idag tände dom stan. Det behövs ljus nu. Även om jag tycker om mörker också.

091120

Provet klart, så nu släpper jag det.
Har kramp i armen, inte i skrivarmen, i sprutarmen. Och då menar jag verkligen en pulserande irriterande kramp.

I liggande läge är man verkligen utlämnad, underlägsen och riskerar så mycket mer. Stå upp.
Jag slängde nyss ut  min katt med huvudet före efter att skrikit lite och fångat in honom i en filt efter att han helt oväntat gått till attack...

091119

Ont i min arm.
Ont i min rygg.
Ont i mitt huvud.
Yr.

Så jag hoppar storsamling och mentors idag. Det får bli seminarium sen tror jag, om inte något skulle slå slint och förvärras. Till dess ska jag försöka skriva om nån kultrell man från för länge sedan och kanske ge mig på lite mer religion.

DÅ VILL MAN SKRIKA BÖRJA OM OCH STANNA KVAR

Det är nått fult de flesta av oss gör då vi har ont. "Tyck synd om mig, I'm in pain!..." men jag kan inte låta bli. För det gör verkligen ONT. Armen är som en sten som inte går att göra nånting med. Och det jobbigaste är att allt tar sån fruktansvärt lång tid. Att duscha var en upplevelse, och att försöka rädda min hästsvans som rasat i allt dansande var omöjligt, min mor fick slänga in en hjälpande hand. Som plus på detta så började jag blöda näsblod så nu ser jag ut som sjukstugan själv. Men jag ser plus i mitt liv också. Jag har sovmorgon imorgon, och nu ska jag se ett mycket efterlängtat Greys avsnitt som jag tackar kerstin för.


091118

Nu var det gjort. Svinissprutan har stuckit in sin spets i mig och sprutat ut nått sorts gift i min arm som gör att jag för stunden har problem att röra på den. Men det är gjort.
Mamma dammsuger, högt och ljudligt som alltid, hör knappt mig själv tänka.
Ska åka och träna sen, eller ja, får väl se hur det blir med min arm men ska i alla fall åka dit för det är koreografi och jag orkar inte missa mer.
Nu ska jag ägna tid åt fanatism.

...


091117

Lars Winnerbäck – Varning för ras - Live


OM ATT KLIA TILLS DET BLÖDER PÅ EN OCH SAMMA PUNKT

Har lyckats få en fläck, mitt på min skärm, jag vet inte vad det är men det kan vara nagellack. Den går i alla fall inte bort.
För många fläckar som inte går bort. Hur man än gnuggar och skrapar så sitter dom kladdigt och kletigt fast. Också är man trött så man säger "jag ska försöka få bort det imorgon, imorgon blir det nog lättare". Vem är det man försöker lura?

091116

Så mycket att hinna den här veckan. Snart är måndagen slut. Lyckades missa kompletteringsprov i filosofi. Bra dag att starta veckan med.

Men nu sitter jag i min säng iförd den stickade inte alltför snygga men ack så sköna dansdräkt som kom med posten idag. Lite ljus, lite te och lite musik. Jag borde dock plugga. Religionen. Och sen borde jag skriva på idrottsuppgiften. Och så borde jag en massa saker. Men det gör jag inte.

Yann Tiersen – Sur Le Fil

SO WE'RE SPEEDING TOWARDS THAT TIME OF YEAR TO THE DAY THAT MARKS

 

Azure Ray – November


WHERE DOES THE SECONDS GO WHEN THEY ARE OVER

Nu har jag läst om hindusim och buddhism och sett hur vinterduntäcket förvandlast till en isbana.
Druckit te och ätit varma mackor.
Lyssnat på bra musik och stirrat in i mina ljus och nu funderar jag på att se Greys och sedan sjunka ner i kokande hett vatten och bara vara.
Borde dock sätta mig på min yogaboll och aktivera mina magmuskler först, om jag vill ha en rygg som kan ta mig vart jag vill. Eller åtminstone en rygg som kan hålla mig på upprätt.
Innan de mer te.


LET IT SNOW

Tunga flingor som faller utanför fönstret
vita mjuka och så viktlösa
ändå faller de så snabbt
och dom landar och fyller hela min värld utanför
som ett stort dunigt täcke
ett sånt som jag ska önska mig i julklapp.

TÄNK OM JAG KUNDE PASSA BRA

så många nätter och så mycket tom tid
kan det ens kallas tidsfördriv
vet att det bara blir värre ju mer det rinner
och ändå hittar jag alltid hit


NÄR NATTEN ÄR HÄR SKA JAG LÄMNA ALLT TILLBAKS

Här sitter jag.
På skolan....observera tiden.
Nej vi har inte haft jättelång lektion.
Nej vi har inte extremt mycket plugg som jag måste göra precis just nu.
Jag är bara lat.
Så lat att jag stannar kvar här nästan tills skolan stänger bara för att få åka med min mamma hem i bil istället för att måsta gå ner till stan och ta bussen.

Sen ska jag åka till mormor och morfar, var länge sen jag träffade dom.
De ska bli mysigt. 


091113

Fredag morgon.
Fredag den trettonde morgon.
Min rygg värker, mitt huvud värker.
Men det är en okej fredag. Så jag ska leva den.

BEHÖVER LITE KÄRLEK FRÅN FEL SORT OCH SYMPATIER FRÅN FEL HÅLL

När man inte vet vad man vill så blir det så mycket mer att hinna med.
Hålla alla dörrar öppna.
När det dessutom blir uppförsbacke på de flesta ställen blir det ännu lite jobbigare.
Hålla alla dörrar öppna, i alla fall på glänt.
Men svängdörrar på glänt är så mycket tyngre att hålla upp än en som är helöppen.
Ska man stänga någon?

Godnatt


JAG FÅR HÅLLA ALLT TILLBAKS

Jag får nog hålla allt tillbaks
Det finns ingenting som räcker
Hjärtat kom aldrig till tals
I ett block som bara läcker

I'M SUPPOSED TO FILL IT UP WITH SOMETHING



There was a time when my world was filled with darkness
And I stopped dreaming now
I'm supposed to fill it up with something
In your eyes I see the eyes of somebody i knew before long ago
But I'm still trying to make my mind up
Am I free or am I tied up

 


YOU CAN SIT ON CHIMNEYS



Oh you can hold her eggs
But your basket has a hole
You can lie between her legs and go looking for
Tell her you're searching for her soul
You can wait for ages
Watch your compost turn to coal
Time is contagious
Everybody's getting old

Or you can sit on chimneys
Put some fire up your ass
No need to know what you're doing or waiting for
But if anyone should ask...


NIGHT KEEPS ALL YOUR HEART

Who can say
where the road goes
where the day flows
only time

And who can say
if your love grows
as your heart chose
only time

Who can say
why your heart sighs
as your love flies
only time

And who can say
why your heart cries
when your love lies
only time

Who can say
when the roads meet
that love might be
in your heart

And who can say
when the day sleeps
if the night keeps
all your heart

Night keeps all your heart


...


BEAUTIFUL MESS

Kan Jason Mraz skapa en ny låt och sluta leva på I'm yours?
Snälla...


FILL THESE SPACES UP WITH DAYS


091105

Känns så härligt att vakna och hitta vita flingor som täckt hela backen.
Mindre härligt att de håller på att förvandlas till något mindre vitt och något mer blött..

EVERYTHING YOU TOUCH EVERYTHING YOU FEEL

Jag måste ge bussarna ett plus. Nu går dom var tionde minut vid min knut. I alla fall under dagen, så man behöver inte känna sig strandad. Det är alltid skönt.

Sen måste jag ge dansen ett plus. Det är skönt att få utlopp för allt inuti.

Men för att väga upp två plus en aning så blir det nu ett minus. Jag känner att min hals börjar växa på ett oönskat sätt. Det gör ont ont ont. Och det orkas inte med nu.

Ett plus till ska vi dock avsluta med, sovmorgon imorgon. Då kan man välja på att sitta uppe länge under kvällen, lyssna på musik och sen försöka sova men tänka för mycket. Eller så kan man direkt sova, och kanske kunna somna lite snabbare då man inte hunnit börja tänka för mycket, istället vakna i tid och vara ganska så pigg, ta det lugnt och känna att man kanske orkar med dagen. Vilket kommer jag välja?...

091104

Nu måste jag på riktigt plugga. Inte sådär att man pluggar lite, sitter vid facebook lite, hämtar te lite, lyssnar på musik lite. Nej jag måste plugga. Vad gör jag då här?
Jag FÖRTRÄNGER
Jag blundar för det jag vet att jag måste göra.
Face it Viktoria. Du MÅSTE.

Ska bara hämta te...lite.

091103

Ett huvud som värker. Ont på många sätt.
Jag ska sova nu snart. Som alla kvällar. Men som alla kvällar så är det lite svårt.
Och som alla kvällar så drar jag ut på det lite till, bara lite lite...
Tills jag är så trött att det inte går att vara vaken, då låter jag drömmarna ta över mitt medvetande.
Sen vaknar jag upp med ett huvud som värker. Ont på många sätt.


091102

Vi rusar fram.
Höger vänster, snabbare snabbare!
Satt i bilen och kände att alla bilar åkte så snabbt, inte det vanliga snabba som bilar åker.
Jättesnabbt.
Och vi åkte jätte långsamt. Som en seg sörja som försöka ta sig framåt.
Allt ska hända hela tiden. Och hinner man inte, då är det något fel.
Men stressa inte! Det är inte bra med stress, ta det lugnt och slappna av.
Ja visst. Har bara en liten fundering på det. När?
Nu.

DISTURBING SILENCE DARKENS YOUR SIGHT

Nu är det över. Som allting så tar det slut. Och det går inte att ändra, det går inte att göra om, det går inte att gå tillbaka hur gärna man än vill, hur mycket man än önskar. Det är över.

Imorgon börjar en ny vecka om igen, och då blir det inte några långa stunder i sängen på morgonen, inga sega dagar med te och film och inga sena myskvällar. Nu längtar jag till jul.


091101

http://open.spotify.com/track/1ZgXGcID70Ccjry9NtOwUw


RSS 2.0