Goodbye's the last time I will hold you near

Hålla? Vart är alla? Sitter på skolan helt ensam, eller några levande själar finns de väl här, men inte många..Kerstin brukar ju i alla fall vara här :O Okej ja kanske är väldigt tidig, men ändå.. Ja åkte med mamma för ja var ändå klar när hon skulle åka men nu sitter ja här, lite småhungrig, sugen på te (har inget) och alldeles för trött för att plugga.

I eftermidag ska ja ner och sitta i reseptionen, första gången för terminen, hade glömt hur tråkit de är, börjar komma ihåg de nu. Men då kan ja ju öva tyskaglosorna då, också kan ja läsa lite i boken till svenskan, så gör ja nån nytta när ja sitter där i alla fall. Jaja, ja får väl sitta här och stirra på ingenting ett tag till, tills nån kommer och räddar mej från ensamheten :) ciao!


Spin me round again

Dansen började i går. Även om jag längtat ihjäl mej så insåg ja inte hur mycket ja har saknat de, de går liksom inte att beskriva. Ikväll äre dans igen som tur är, klarar inte av att vänta längre än så ;)

Susanna Jansson, vi måste skärpa oss, men dom ska i alla fall tacka oss för många trevliga skratt :p

Jennifer Horneij, du betyder mer än jag någonsin kan förklara<3

Nu ska jag öva på tyskaglosor och sen ska ja läsa igenom min svenskagrej, ciao!

I want to start over

Hade verkligen längtat efter dansen, så otroligt att de kittlades i själen, hela dagen. Först i 6 veckor, men sen idag har det vara nå aldeles otroligt mycket. Också sitter ja här, ska aldeles snart åka iväg, då ringer Milla och säger att hon är där nu, och att vi skulle ha börjat 20 över 6, inte som jag trodde halv 8..Men de va ingen annan där heller, så hon skulle åka hem också blev de inget.. Så ja ringde stackars jennifer som satt på bussen, hon var nästan i stan då, så hon blev ju lagomt glad hon också, vet ju att hon längtat minst lika mycket som mej. Så de va bara för henne att sätta sej på navet och vänta på nästa buss hem...

Jag sprang upp och tänkte att ja var ju tvungen att kolla tidningen vad de var för tider resten av veckan, och då stog de att vi hade 19.30 idag precis som ja trodde. Så ringer jennifer och säger att hon pratat med annakarin, då var det Milla som tagit fel på tiden inte vi ;) menmen, imorron äre ju igen så då får vi hoppas på att ingen tar fel på tiden då iaf :) Och ja måste ju berätta om min ide för Jennfan :)

I övrigt idag så har de inte hänt så mkt, hade svenska på morronen..ja och sussie va ganska duktiga iaf, efter att ha gjort i orning våran lilla picknick ;) sen va vi tvugna att gå på lunchpasset, de va core, men de va ju lagomt kul när man inte hade nån matta att ligga på, de gjorde inte alls ont i svanskotan och höftknölarna :s

Sen gick jag och camilla och hade tyska och sen slutade vi tidigt :D de va bra, men sen satt ja ju ändå bara å väntade på att de skulle bli dans nån gång, och nu när de inte blev nåt så blire en segkväll, ja bara är och gör ingenting vettigt..jaja, nu tror ja att ja ska leta fram nån film som ja kan trösta mej mej :p ciao!

image168
They say time heals everything, But I'm still waiting..

Dance is a disease that has no cure

Nu är det bara 3 dygn 23 timmar och 20 minuter kvar..längtar så jag går sönder, vet inte vart ja ska ta vägen. Jag behöver det, jag saknar det, jag är trasig utan det, dansen<3

image166

I miss you more than you know The nights are long the days slow

Take me back again, make me live again..

And all those times we cried

Mysdag idag på skolan, gjorde inte så mycket..först storsamling, sen hade sp3 redovisning och för oss och bjöd på fika som sussie satte i halsen ;)

Sen åt vi lunch, pankakor som var ganska äckliga enligt mej, var inte alls sugen på de..och efter de hade vi sp dag, nån föreläsning om människovärde och sen diskuterade vi nåt grejs..sen åkte vi hem :)

Men nu måste ja skynda mej att klä på mej och springa ut för nu kommer mamma och hämtar mej, vi ska ut till birsta och äta :) ciao!


Oily marks appear on walls

Ibland lyckas jag med det mesta. Först så spiller ja en stor fläck med kaffe i soffan, så jag får sitta på en handduk..sen går det några minuter, sen så lyckas ja välta koppen så att kaffet far på väggen istället. Så nu sitter ja här på en handduk i mitt kaffeluktande rum och längtar efter one tree hill..ciao!

image165

Can you feel how cold I am

Idag har det inte hänt mycket.. Vi började med svenska, sen gick vi bort och tittade på pojkarna när dom spela innebandy och sen gick vi tillbaka och åt fisken som var helt okej idag (kanske beror på att den va friterad;p) Efter det var de dags för tyska...och sen åkte ja till kerstin för vi hade tänkt oss att titta på nya one tree hill, men de blev inte riktit så, för de gick lite segt..så vi satt och tittade på gamla bilder och sen kom mamma och hämtade mej.

Nu sitter ja här och väntar på mat, korv och mackaroner har ja beställt :) Inte ofta jag får beställa, men idag så. Men nu ska ja kladda ihop ett litet brev på tyska så att de är gjort, så kan ja be pappa fixa one tree hillet sen ;) har ju sovmorron imorron så då gör det inget om ja råkar vara uppe lite länge i kväll :p allt för mitt one tree hill ;) ciao!



image164

Why is it so hard?
Why can't you just take me?
I don't have much to go
Before I fade completely

Lets not try to figure out everything at once

Igår va jag, frida och elin på innabandy på morgonen :) sen gick vi ner med jesper till stan. (eller vi fick skuss av hans snälla mamma och pappa) Efter nån timme där så åkte jag med min lilla familj till mormor och morfar..den årliga julplundringen ;) Alltid lika roligt, även om de va en vecka för sent. Pernilla visade sin mobil som hon hade fått, den va faktist väldigt fin, en sån vill ja också ha :p  sen dansade vi, små grodorna och räven raskar över isen osv ;p Efter de blev de fika med glasstårta och sen fick vi godis också :)

     

Men efter de fick ja väldigt ont i huvudet, så då somnade jag i soffan. Sov tills vi skulle hem, och när ja kom hem tog jag mej en alvedon och vipps så var det bättre, inbillade jag mej iaf. Gick bort till frida och spelade innabandy med jacob :) världens sötaste unge. Jesper och eddie orkade inte vara lekledare lika länge som mej, så efter ett tag fick jag leka själv med han :p Men sen gick ja hem och åt, och då tog dom över igen.

När ja kom tillbaka så var sussie, camilla och anton där också, och sen kom elin. Vi spelade lite biljard med jacob innan han skulle sova, sen blev de singstar och efter det skulle vi se lite film, men de blev parlamentet för ingen orkade nån film..också somnade ja i soffan igen :p

     


Idag åkte ja med mamma ut till gärde för fredrik hade match och ja ville åka till birsta och om ja skulle få de så va ja tvungen att följa på matchen för vi skulle åka direkt efter den, men som tur va så va kerstin där för hon hade haft tävling, och elin var där för hon hade haft träning, så ja hade sällskap ;) sen kom jesper efter sin träning också, så ensam va ja inte..

Sen åkte ja och mamma ut till birsta iaf, men ja hittade ingenting, så hem igen..nu sitter ja här och funderar på om ja ska se en film eller om ja ska hitta på nåt annat..ciao!

All I wanted to do Is fall apart now

Till minne av John Hron


Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.


Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.

Det är där de ska campa.


Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.

Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?


Mordet

Det är elden som lockar till sig Johns mördare.

Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.

De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.


Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.


Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.


Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.


De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.

Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.


John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.


Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.


Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.


Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.

Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.


Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.

John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.


Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.


Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.


Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.

Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.


Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.


Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.


Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.

Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.





----------------------------------------------- ---------------------------------

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.


1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.




KOPIERA OCH SÄTT PÅ I DIN BLOGG, VISA ATT DU BRYR DIG!


Heal, it takes time

Ska färga håret på fredag, men ja har lite beslutsångest när de gäller färgen..hjälp?


       

Do you ever wonder if we make the moments in our lives or if the moments in our lives make us?

Nu har snart hela den här helgen gått också..men den har varit mysig. Igår morse (eller morse och morse, 12) så var ja och elinpelin på innebandy i timrå, sen så gick vi rakt igenom timrås hockeylags uppvärmning! Coolt. ;p sen åkte ja hem och tänkte mej att ja skulle plugga lite, men så blev det inte. Det blev en degeftermidda med oth :)

Sen hade vi tjejkväll (eftersom boysen skulle ha killkväll ;p) vi tittade på film as usual. Först 'ciao bella' och sen 'the notebook'. Vi grinade så de droppade ner på elin som låg på golvet och otroligt nog sov! :o hur man nu kunde somna på den filmen!? Väldigt bra, har ni inte sett den, se den!



Sen idag så har vi haft en till innebandy dag ;) Först match på förmiddan, sen gick vi till stan och hade planerat ett donken besök, men de va stängt! Så lite småsura gick vi omkring på stan, men vi var alldeles för trötta så vi gick på hemköp och köpte macker och gick tillbaka. Satt där och tryckte mackorna, sen en match till innan vi åkte hem.

Men nu ropar min kära mamma att ja måste komma upp och äta, pizza :) så ja får väl ta och gå upp helt enkelt, ciao!


image152
'And once you lose yourself, you have two choices: find the person you used to be... or lose that person completely.'

Laughing with your broken eyes

Snart helg igen, sen äre bara 7 veckor kvar, men till vad? Ett sport lov..och sen då? Då fortsätter det.

Okej, känner ni den possitiva andan? Inte jag heller. Är i en såndär dålig fas igen då ja måste göra en längtalista. Men jag kommer inte ens på nåt att längta till. Eller jo! DANSEN! Och sommaren. Så, nu har ja nåt att se fram emot :)

Idag var en mycket onödig dag. Jag åkte till skolan, hade samling, åt lunch och åkte hem. Sen har ja suttit och tittat på oth hela eftermiddan, tyckte jag var värd de efter de här tre dagarna ;)

Imorgon är en dålig dag..till att börja med iaf. Har först samhälle, då vi ska ha det där grejset om varandras uppsatser..närvöst :s sen har vi engelska och då äre den jätteroliga ordleken, "hallelujah!"...men sen ska ja vara med frida så då blire ju bra igen, och sen äre ju som sagt helg :) men nu ska ja gå och äta, om de är nån mat klar vill säga, ciao!

image151
Sometimes I wish someone out there will find me

My heart can't possibly break When it wasn't even whole to start with

Mer pluggande. Fick våra uppsatser idag, eller inte våra då, men de man har bytt med. Så de va bara å börja rätta. Så de gjorde vi hela dagen, var faktiskt väldigt duktiga, tog bara en halvtimmes paus ungefär ;) Efter det åkte jag hem och skrev på ideologierna, och det går BAJS! Jag förstår inte hur ja nånsin ska bli klar med det, de finns ju inget att skriva :s Sen har jag ätit och sen fortsatt rätta uppsats. Nu ska ja snart gå och lägga mej och läsa om kalla kriget igen, måste ju fortsätta min "gå och lägga mej tidigt" vecka ;) Så sen i helgen kommer ja vara så pigg så ja kommer hinna med massa kul, förhoppningsvis ;p ciao!

(känner att den här bloggen är mycket intresant, man får veta exakt vad jag har för läxor, vilka av de som jag gjort och vilka jag har kvar att göra ;p )

Maybe you could take me in

Plugg plugg och åter plugg..livet är ju för härligt :s

Jag och Kerstin har bestämt oss. Vi ska klara det. Vi ska gå och lägga oss klockan 8 ikväll :p Så nu äre tokpluggande i några timmar innan den mysiga sängen väntar. Är i princip klar med min bokrecension nu, så snart ska ja äta och sen ska ja läsa om kalla kriget i nån timme inanna ja kryper ner under täcket ;) ciao!

An endless circle

Helgen har ja spenderat ute på nordic med mina kära vänner elin frida och jesper. På freda kväll va ja och frida på bio, Förtrollad, en gladfilm som va ganska mysig ;) men vi hade ju nåra lite roliga bakom oss, hehe. Sen sov frida här också upp på lörda för att åka med elonpelon ut till nordic. Sen på eftermiddan åkte ja till älsklingsjennfan. Vi lagade mat (eller som vanligt, jag lagade inte så mycket, det gjorde jennifer) Det blev potatiskroketter, sallad och sås :) mums!

Sen började vi se på lite tv, eller vi satt och pratade och grejsa med datorn, men i bakgrunden hade vi iaf keno<3 :p sen efter ett tag kom hennes underbara familj hem. Ja förstår inte hur en familj kan vara så gullig. Så vi satt och tittade på tv och åt lite godis med dom tills dom gick och la sej. Då fixade jennifer fika :) Sen kom min pappa och hämtade mej.

Idag har jag åter igen varit ute på nordic, valsat omkring och ätit korv.  Sen va vi med i en teckningstävling också, jag och elin ;)

Nu sitter ja här och borde verkligen läsa om kalla kriget, muntligt prov väntar, men ja har inte en aning om vilken dag..risken finns att det är imorron :s men ja hoppas på det bästa så därför sitter ja nu här och läser inte ;p men ja ska börja snart.

Ja vill inte att lovet ska vara slut, bajs för de, är lite skolless, eller lite var väl underdrift kanske..Men nu måste ja ta tag i det här, kommer aldrig bli klar med nåt om ja inte tar och sätter lite fart, ciao!

image147

Fallin' faster barely breathing Give me somethin to believe in Tell me it's not all in my head
Take what's left of this girl Make me whole once again


They say time heals everything, but I'm still waiting

Nu har jag läst ut boken och börjat skriva en recension på den, sen har ja läst lite om kalla kriget och skrivit lite (och då menar ja tyvärr verkligen lite) på ideologierna. Sen har ja inte gjort så mkt mer dom två senaste dagarna. Frida va hit en sväng igår kväll och pratade av sej och tittade på lite tv med mej :) Sen idag har ja varit på hockey med familjen och nu sitter ja här igen och trycker chips ;)

Imorron blire frida dag :) först lite fotboll och sen bio. Förtrollad ska vi se ;p med snyggkarlen! sen ska hon följa med hit och sova, inte för att hon bor så långt ifrån (typ 300 m kanske) men hon har aldrig sovit här.. så då ska vi nog se på High School Musical 1 och 2, ja har ju inte sett nån av dom ;)

Sen på lörda har ja planerat in en jenniferdag, vet inte va vi ska hitta på, men nåt iaf, saknar henne! Så de ska bli kul :) Sen på sönda ska ja plugga de sista, måste skriva klart ideologierna och sen måste ja läsa på mer om kalla kriget, för annars är ja körd :s..men nu ska ja fortsätta trycka chips och sen ska ja sova min skönhetssömn (som för övrigt inte fungerar) ciao!

image145
Forgive, sounds good. Forget, I'm not sure I could. They say time heals everything, But I'm still waiting..

There's hope for the hopeless

image145

Help me fly
I am too afraid to try
Now saddled with a fear of heights
I'm praying you can set me right

The end is the beginning of something new

image140

It seems like yesterday that my world fell from the sky
It seems like yesterday I didn't know how hard I could cry
It feels like tomorrow I may not get by
But I will try, I will try
Wipe the tears from my eyes


RSS 2.0