091231

Kommer ihåg för ett år sedan. Jag kände ett så otroligt vemod över att 2008 var över. Ett så omtumlande men fint år skulle ta slut. Och det gjorde det också. Och sen kom 2009. Så sitter jag nu här och känner samma vemod. 2009 har snart bara 22 timmar kvar, sedan går det över och blir 2010. Och det känns ont i magen och tyngd överallt. Så mycket som ska hända så plötsligt. Kul också naturligtvis, men så ovisst.. Men 2009 var fint det med. Omtumlande men fint. Och nu är det snart slut, men ännu finns några minuter kvar att tänka över allt och leva lite mer. Jag skulle kunna skriva en lista på datum jag tycker om från året som varit. Jag skulle kunna göra ett kollage med fina bilder av händelser som hänt. Men inget skulle kunna återskapa alla de minnen som jag har med mig. Därför låter jag bli det. Istället så konstaterar jag bara att imorgon den här tiden så är det nya siffror som öppnar ett nytt år, men mitt liv kommer att vara detsamma. Godnatt.


YOU ALREADY KNOW HOW THIS WILL END


SO GLAD TO MEET YOU ANGELES


091229

Jag älskar susannas säng. Den är stor och varm och det är fint ljus ute som lyser in så att mina ögon måste blinka lite, men bara lite och då gör det inget. Här trivs jag.

JAG TROR INTE HON VISSTE ATT JAG SÅG ELLER HÖRDE



...men jag såg och jag hörde hur hon sjöng tyst för sig själv


091226

Jag sitter hos farmor och farfar. Allt börjar lägga sig. Maten är nu bara rester, kaffet är drucket och spelet igång. Jag är dock för trött för att orka delta. De som inte spelar spel ser på hockey. Saga och Jonathan har gått och krypit ner under sina täcken, önskar jag också var liten så att det var okej att gå och lägga sig den här tiden. Mina linser är trötta och torra men jag trivs ganska bra ändå. Om man tittar ut så ser man massa fin snö som faller ner och jag ska snart gå och fylla på min kaffekopp. Det knäpper dock obehagligt i hallen..

091225

Julen var fin. Och jag har några julklappar kvar i morgon hos farmor och farfar så det är inte helt slut. Jag flyter med. Och jag har konstaterat att paradis är min favorit före aladdin.

WE GOT LOST THE BEDS WERE SMALL BUT WE FELT SO YOUNG IT WAS JUST LIKE CHRISTMAS

Julklappar klara men inte inslagna.
Granen klädd men godiset är inte ordnat.
Julen är nästan klar men inte helt. Precis som det ska vara den här tiden i vårat hus vid jul.

Jag bäddade ju om igår, sen blev det inte att jag sov hemma, och vilken härlig överraskning ombäddningen blev då. Så jag ska gå och ställa mig i duschen och bara låta vatten rinna över mig en stund. Sen ska jag krypa ner här i sängen, och så ska jag sova. Och när jag vaknar är det den mysigaste dagen på året.

091223

Det finns ingen att behaga, inget att förklara
Inget att försvara, jag gav upp för länge sen...

THE PLANTS HAVE DIED MY HAIR HAS GROWN

Nu har jag städat och bäddat om. Det klarade jag av.
Jag har duschat och ätit. Det klarade jag av.
Men att sy den där kjolen, det gick mindre bra, för mycket tyll för mycket veck för mycket av allt.
Sen när trodde jag att jag skulle klara av att göra något sådant på egen hand på nån timme sådär?
Nej nu har jag insett att det får göras imorgon, jag behöver hjälp.

091222

Det ser så mjukt ut utomhus. Vitt och fluffigt.
Men jag väljer ändå att stanna innanför idag. Något säger mig att det blir lite varmare så.
Har ju dessutom saker att ta tag i.

Katie Melua – Have yourself a Merry Little Christmas - Radio Version

CAN'T SAY FOR SURE

Och jag är vaken fastän jag borde sova. Imorgon ska jag sy en kjol och städa på mitt rum och bädda om. Sånt som man gör när det snart är jul. Också ska jag försöka att lyssna på bra musik hela dagen, det vill säga be till högre makter om att min dator lever hela dagen. Och trots att jag vet att jag kommer att vara trött imorgon då jag ska göra allt detta så sover jag inte nu. Trots att mitt ena öga rinner, antingen på grund av att jag fått ansiktskräm i det eller på grund av att jag är trött. Eller på grund av något annat. Jag är vaken.

WHEN IT COMES TO YOU

Nu är det inte långt borta. Snart kommer det att hända. Min dator kommer att lägga ner helt. Den stänger av sig själv flera gånger i timmen och jag startar om. Jag startar om och startar om och startar om. Men snart kommer jag inte att orka längre och inte den heller. Blir så trött.


091221

En obehaglig distans
En konstig känsla nånstans
Det känns tomt


eller hur?

JUST GIVE ME WARMTH

Jag ska sova alldeles snart. Men det är nått fint med natten, något som gör att man inte riktigt vill sova då man inte behöver, även om man är lite trött. Eller jättetrött. Men det är som att man skulle kunna få dagen att bli mer än vad den är om man bara håller sig vaken lite mer. Fasst jag vet att det inte är så. Jag har varmt på mitt rum i natt. Jag brukar inte alltid tycka om det, ibland vill man bara ha varmt nära sig, under täcket, inte överallt. Men inatt vill jag har varmt överallt.

SKULLE VILJA VETA


091220

Saga och Jonathan skulle ha varit här och sovit och myst, men dom blev sjuka så det blev inte så. Tråkigt, och stackars som måste vara sjuk, hoppas det går över fort. Ikväll ska jag sätta mig och låta mina öron fyllas av vackra ljud med min fina mormor och mamma. Julton. Jag har dock glömt om det är kallt eller varmt i kyrkan, så jag vet inte vad jag ska klä på mig för att vara bekvämast. Men innnan det ska jag fixa saker som måste fixas, så jag kan känna mig så ledig som möjligt sedan.

I'M GONNA TRY WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS

Igår var en underbar kväll och idag är en trött men bra dag. Tack så jättemycket allihop, ni går inte att beskriva i ord. Tack!

NÄR VINTERISEN LIGGER KLAR













Tack alla ni som finns och skapar min värld.


091217

Världens bästa start på min födelsedag fick jag, då jag blev våldgästad vid niotiden av hetsiga tjejer med tårta i dörren. Tack fina ni!










IBLAND ÄR EN LÖGN DET FINASTE MAN HAR

Håkan Hellström – Bara Dårar Rusar In


091216

Kom att tänka på att om ett år, ja mindre till och med, så kommer kerstin förmodligen inte att vara kvar här. Och om ett år och mindre så kommer det vara så många som jag inte kommer att träffa. Och det gjorde ont i mig att tänka på. För jag tycker inte om att sakna, och tänk så mycket sakna det kommer bli. Speciellt Kerstin.

LOVA VAR RÄDD OM DIG SJÄLV

Jag gick och la mig i tid igår, för att orka kliva upp i tid idag så att jag skulle kunna plugga ordentligt idag då vi kunde jobba hemifrån.
Vad hände? Jag sov, och sov och sov lite till, och plötslig var klockan ett innan jag vaknade. Tretton timmar sov jag. Så nu är jag utvilad. Jag har hunnit med ganska mycket ändå, pluggat och städat och nu ska jag hoppa in i duschen innan vi ska ut till birsta en sväng.  


091215

Ibland så säger man att foton förskönar verkligheten, och visst kan jag förstå vad man menar, och visst håller jag med i vissa fall, men med ett foto kan du ändå fånga ett ögonblick och du kan belysa vissa saker som du tyckte var viktiga i din verklighet. Men så kan det uppstå tillfällen som inte går att spara, som inte går att fånga. Som när man går i snö som faller och det är mörkt och snön bara blir lite upplyst av gatlampornas sken. Och den faller så sakta och mjukt och man går igenom det fallande. Har du någon gång då försökt att titta på de snöflingor som är som närmast dig? De som faller bara några centimeter framför dig. Det här går inte att fånga på bild. Och när man går där och fokuserar på dessa snöflingor som är så nära så känns allt annat så mycket längre bort, och för en liten stund så känns det som att det bara är du. Du och snön och något lugnt.


VI KUNDE LIKA GÄRNA ALDRIG NÅGONSIN MÖTTS

Eller var vårt möte redan bestämd långt innan vi fötts?

091213

Vi tappar allt och vi missar igen
Låt mig slippa stressen över allt och ingenting
Det snurrar runt runt, som allas vårt vanliga hjul
Jag vill hitta stoppen, dom som känns och dom som har en mening
Nu

SNÖN FALLER OCH VI MED DEN



Iväg med bilen genom flingorna
Ingenvart, ingenvart bara bort.
Säg minns du, minns du det än,
minns du den sommaren.
Vill du dit igen?


091212

Jag har så stökigt. Fastän jag städade i veckan, flera gånger så blandas allt ihop till en röra som sänker min ork några steg. Så istället för att städa nu så sitter jag som vanligt i sängen och lyssnar på musik. Det har fortfarande inte snöat. När ska det hända, när kommer det? Idag ska jag i alla fall titta på dans istället för att utföra den och sedan ska jag läsa på om modernismen och diverse andra ismer en stund. Efter det blir det middag hos kusiner innan kvällen avslutas med klassfest. Och sen kan vi alla lista ut vad Viktoria kommer att göra på Lucia...läsa ännu mer om ismer.

OCH ORDEN BARA SNURRAR RUNT HÄR

En vecka som var lång och som var kort och som nu i alla fall är slut, och jag ska sova.

HOW I WISH THAT IT WOULD SNOW NOW

Ikväll har jag och mina kusiner julpysslat och druckit glögg. Eller alla förutom Pernilla som gjorde kräkljud bara hon hörde ordet uttalas. Så hon slapp.
Tänk om man slapp allt som gjorde att man ville göra kräkljud. Så mycket lättare allt skulle bli.
Jag känner i hela kroppen att jag inte kommer kunna somna ikväll, och det är en dålig inställning, den bäddar inte så bra om man säger så, men det känns så starkt att jag inte kan ignorera det. Jag ska försöka förbereda mig med lite mjölk och pepparkakor nu.

VAD ÄR DET SOM BEKYMRAR

Vad är det som bekymrar Sara Wehn
var våren inte blek och varm och lika ny som förr
var viljan inte hög och hård som sten
har nån sett vart hon tar vägen
när mörkret rullar in
vart hon skyndar under gatlyktornas sken

hon kryssar över torget
men sen tar spåren slut
vad gör hon där när timman är så sen

var inte natten vacker
ljummen, tyst och still
var inte livet rättvist
räckte tiden inte till

vad är det som bekymrar Sara Wehn
nu avgår sista tåget från en mörk och tom perrong
varför kan hon inte säga vad hon vill
luften är så tung inatt
och gräset vått och svalt
som andetag av vit Koonunga Hill

fråga var hon varit
och vem hon vart och sett
ifall hon korsar torget en gång till

var jag inte ärlig
fanns det mer att ge
vad är det som hon gömmer
varför får jag inte se

vad är det som bekymrar Sara Wehn
hon skyndar ut ur porten med en ostörd hemlighet
jag lämnar inte vakan tills jag vet,
vad är det som bekymrar Sara Wehn

091210

Jag tror jag ska be min bror baka åt mig igen.

EVERYTHING THAT HAPPENS IS FROM NOW ON

Vad skulle du göra idag om det var den 12 Juni 2009?


091209

Idag kan jag plugga hemma. Och det är så skönt. Det är en lugn förmiddag med ljus och te och mys. Jag ska läsa lite Kafka är min plan och läsa lite om olika författare från förr, sen ska jag sluta. Sen ska jag se film. Jag ska känna känslan av nu.

HÄR BLIR MAN ENSAM BLAND TUSEN

Ibland inser man bara att här är det stopp och hur mycket du än vill frammåt så är det stop.
Tänk om, inse att det blir inte som du trodde först. Det kräver viss ork, och det är den som saknas här ikväll.
Vart hittar man ork? Jag är dimmig och luddig när jag tänker och jag vill göra något av allt det här men vad blir det? Ingenting som alla andra gånger, istället lagrar jag upp och det blir bara dimmigare. Och när dimman blivit för tjock, då regnar det.

SNOW WAS GONE AND WE GOT LOST THE BEDS WERE SMALL

Ikväll ligger stressen som en stor klump i mig.
Det är svårt att sova då men värt ett försök.


DET ÄR NÄSTAN TYST

Du kan dränka dig i minnen
eller litervis med vin
du kan sjunka ner i sörjan och vända dygn
men allt är gjort

OCH NÅNSTANS DÄR SÅ BLEV JAG DEN JAG ÄR NU

Jag är lite för trött för att starta den här dagen. Det skulle vara bra med ett tidsstopp och en paus.
För som jag sa så formulerar jag mig, och i helgen har jag formulerat i dans, och det tar på många krafter.
Sedan har dessutom en förkylning smyigt sig in i mig och nu känner jag mig större än vanligt i alla kroppsdelar.
Så tur var det att jag kunde sova lite längre denna morgon. Men snart måste jag ta mig ut i världen som jag önskat skulle vara vit såhär års men som nu är grön.

091207

Jag funderar då och då på varför jag skriver här. Dag ut och dag in.
Jag tror jag har kommit på anledningen. Ibland när det blir för mycket, då vill man formulera sig.
Det är det jag gör här. Jag formulerar. I bild, i text, i musik. Eget blandat med andras och det bildar min formulering. Och ikväll så formulerade Lars. Vackra underbara Lars, som blandar ord på ett sätt som formulerar som få gör. Tack.

BERRY KISS IT IS


091205

Snön ligger vit överallt utanför mitt fönster och jag känner hur jag skulle velat lega hela dagen i sängen under täcket och bara fortsatt tänka på snö.
Nu ska jag istället åka till hedbergska och repa.


DET VA LUGNT OCH TYST MEN KNAPPAST UNDERBART

Helgen är kommen. Jag sitter och äter korv med bröd, nödlunchen då skolan bjöd på fisk. Så nu ska jag snart läsa om fundamentalism, men jag vill bara julmysa hela eftermiddagen...Ska ta tag i mig snart, men jag känner att jag behöver några minuters sömn först, mitt huvud är luddigt. Imorgon blir det dans hela dagen, föreställning klockan sju och sedan lite vila innan barnföreställningarna på söndag, och sedan vår allas underbara Lars W.

YOU JUST HAVE TO RIDE IT OUT

Har ni någonsin kännt en smärta som lagt sig och sedan smugit sig på igen? De flesta har nog gjort det. Hur man först skadar sig och smärtan är isittande och intensiv. Så trappas den av, skadan läker lite, smärtan avtar och sakta men säkert så återhämtar man sig. Så plötsligt kommer det en ansträngning som drar upp det gammla igen. Smärtan kommer inte på en gång, det kommer först bara som ett litet stick, men så efter ett tag, då kommer det. Och det känns.

Pain. You just have to ride it out, hope it goes away on its on. Hope the wound that caused it heals. There are no solutions, no easy answers. You just breath deep and wait for it subside. Most of the time pain can be managed, but sometimes the pain gets you when you least expect it, hits way below the belt and doesn't let up. Pain. You just have to fight through, because the truth is you can't outrun it... And life always makes more.

911202

Imorgon ska vi tillsammans bubbla runt i vatten en stund och sedan ska jag svettas i danssalen för sista gången det här året. För sista gången innan jul då jag fortfarande går i skolan. För sista gången på många plan. Innan det här ska jag dock sova, och jag ska sova länge för jag har många timmar att ta igen och en välbehövlig sovmorgon imorgon. Så godnatt.

READ ME THE STORY OF O

Jag sitter i köket och har en sockerchock.
Min mamma syr på ett linne jag ska vara konstig i.
Min bror och jag skriver till varandra på msn fastän vi sitter ca 6 meter ifrån varandra med en vägg mellan oss.
Mina fingrar är röda. Fast det är ju bara som det ska.
Allt är ju bara som det ska.

091201

Det är så mycket man ska förstå. Och så lite som man förstår.
Det finns väldigt få rätt och fel, samtidigt som det finns så många.
Men det finns en massa olika synvinklar.
Det gör det ännu svårare att förstå.

RSS 2.0