101130

Sitter i sängen med min julmusik och julstjärnan på g. Inväntar hårtorken. Om ett tag ska jag och Susanna möta upp Kerstin på tågstationen, hon är hemma några dagar nu. Eller borta för henne. Eller hur det nu blir. Vi ska i alla fall mysa en massa, måste passa på, för sedan blir hon borta ett bra tag. Imorgon är det första december.

DOM VI BLEV OCH DOM VI VILLE BLI


Våra hjärtans förlorade slag
alla drömmar
som aldrig blev av
och dom lögner vi levde
och stannade i
dom vi blev
och dom vi ville bli
alla tårar som ingen torka bort
och det underbara
så kort
dom som svek oss och dom som
vi svek tillbaks
våra hjärtans förlorade slag

Du som bar mig igenom
bär mig igen
bär mig nu
och bär mig ända hem

AND I DON'T KNOW WHAT TO DO IN MY BEST CLOTHES THIS IS WHEN I NEED YOU

Fick en julstjärna på fot av mamma min idag så nu är julkänslan lite bättre. Har även julfikat med mina kusiner och moster på eftermiddagen. Imorgon är jag ledig igen och då ska jag få fika med Jenny som är hemma i vår lilla stad. Efter fikan ska jag och Susanna gå och kolla julsaker, vill köpa lite ljus och lite blommor. Nu ska jag pyssla lite grann...

101128

Här sitter jag och är lite besviken. Det är första advent men jag har inget julpynt alls! Ingen stjärna, inga adventsljus, ingen ljusslinga, ingenting...Men jag lyssnar iaf på min älskade julmusik, och jag ska åka in till stan en sväng på julskyltningen senare. Också ska jag sätta mig och se gammal julkalender snart. Så det ordnar nog upp sig. Som allting alltid gör...

101127

Idag är sista jobbdagen på en stund. Känner på mig att det kommer vara stress idag. Ska inte ta lammullströjan som förra helgen. Jag har torra läppar som gör ont. Men imorgon är det första advent.

KOM SOM EN VIND


101125

Blev inte ledig idag men hann med att träffa Frida och Susanna en sväng i alla fall. Blir inte ledig imorgon heller men ska hinna med att träffa dom en stund då också. Sedan är det helg och på söndag, ja på söndag då ska jag vara ledig. Och då är det första advent och då får man börja spela julmusik. Ikväll funderar jag på magkänsla och fantasi. Hur mycket dom hör ihop och hur mycket dom ska hållas isär. Blir inge klokare.

SOM I EN SKARV

Är kall som en istapp och ligger under täcket och tänker att idag har det snöat fint. Singlat långsamt av vitt mot mörkblå himmel. Imorgon är jag ledig, då ska jag vara med Susannan och Fridan och vandra lite på stan och vandra lite på birstat. Vill hitta något fint. Vill bli frisk också, också vill jag att allt ska falla på plats. Får väl se.

DÅ ALLT BLIR UPP OCH NER

Den här dagen var inte min dag. Började med att jag försov mig och sedan gick allt som det gick.
Antar att man måste ha sådana dagar också. Nu är det i alla fall natten igen och snart ska jag krypa ner under täcket. I julklapp ska jag önska mig ett duntäcke. I år igen. Imorgon ska jag jobba min sista dag för den här omgången, sen är jag ledig tills på lördag. Det är dagens bästa. Mitt bästa. Nu slutar jag.

101123

All of these days into one
Waking to the silence of the sun
Who can I talk with today
Why am I still the same


MITT LIV HAR KÄNST SOM NÅGRA TIMMAR VAD SKA MAN BLI NÄR MAN BLIR STOR

Känner ingen lukt, känner ingen smak, mina näsborrar turas om att svälla upp och täppas igen. Halsen sticker lite och just nu är jag livrädd för halsflussen. Hoppas dock på att det var den jag hade förra veckan, en lugn version av den. Så slipper jag få den nu. Mamma åkte nyss iväg och köpte glögg. Sen ska vi dricka den och titta på gammal julkalender. Lite tjuvstart av julen men det är okej. Nu blev jag plötsligt väldigt varm också. Ogillar att vara sjuk.


101121

Du och jag har ingenting och vi kan inte knäcka varann
Vi måste inte hålla tankarna klara


LET THE SUN WRAP ITS ARMS AROUND ME

 

I want to live where soul meets body
And let the sun wrap its arms around me
And bathe my skin in water cool and cleansing
And feel, feel what its like to be new

Cause in my head there’s a greyhound station
Where I send my thoughts to far off destinations
So they may have a chance of finding a place
where they’re far more suited than here

101119

Plötsligt är man här och då var då och nu är nu. Det är fint väder idag, jättefint. Snö och sol och blå himmel. Min axel mår lite bättre men min hals mår sämre. Jag har iallafall inte fått kräksjukan ännu. Peppar peppar....

NÄR SNÖN FÖRSVINNER ÄR DET VI SOM LIGGER KVAR

Så faller snön
och vi
som inte orkar
ska vi gömma oss
i månader
ska vi sakta blekna bort

Jonathan Johansson – Efter skimret, efter snön

101117

Tränat, aj. Städat, ucsh. Äta, mums. Bada, skönt.

En månad kvar till min födelsedag.

MITT I ALLT SÅ SKA MAN RÄCKA TILL

Jobbat på förmiddagen, det var kallt att ta sig till jobbet men blev varm av dammsugningen. Nu har jag hunnit med att fika lite och ska snart ta bussen till staden igen för att gå och träna. Men min axel skulle helst stanna hemma. Får se hur det går. Idag ställde dom upp granen på torget, nu är det nära nära..

101116

Och allt hänger på en tråd.

MEN ALLT ÄR GJORT

Lars Winnerbäck – Brustna hjärtans höst

DU HAR INTE EN ANING

Ikväll känns allt bara bak och fram. Vet inte hur eller varför. Jag borde verkligen sova, men det gör jag inte...

101115


FÅR JAG VETA VAD DU TÄNKER PÅ

Helgen blev precis så bra som jag tänkt mig och till och med lite bättre. Nu är jag hemma i snön igen, sitter och dricker te och tuggar upp det sista av resegodiset. Bara treotton dagar kvar tills julen börjar.

101113

Allt är fint, allt är bra, allt är som det ska va.


NATTEN VI KYSSTE ALL SKIT VI GÅTT IGENOM HÄR ADJÖ

Imorgon åker vi, jag och Susanna, ner till stora staden och Kerstin. På lördag ska vi alla tre se denna man sjunga vackra ord och ta oss på en nostalgisk tur. Tror det här blir en bra helg.


101110

Och nu har den kommit! Snön. Den härliga vita mjuka fina snön. Men jag ska erkänna att trots att jag längtat länge nu så var det ett jobbigt första möte med snön denna morgon. Var inte redo, blev blöt och kall. Bussar som krånglar och allt det där. Men antar att det hör till. Nu är pappa ute och skottar. Det hör också till. Och ikväll ska jag och Susanna avverka en 20 minutare julmusik, för nu, nu är det inte långt kvar tills det är julmånad! Och nu, nu är det inte långt kvar tills vi ska åka ner till vår bästa Kerstin och se världens bästa Håkan.

I PUT MY SOUL IN WHAT I DO

I många danslägen saknas du mig.


KANSKE KOMMER EN FÖRÄNDRING EN DAG NÄR BANDEN STÄRKS

Har ont i halsen, den är alldeles uppsvälld och jag kan knappt prata. Sitter i min säng och har en konstig känsla. Det känns som att jag väntar på något stort. Det känns som att allt är nytt men ändå inget. Jag saknar och väntar och virrar. Imorgon ska jag i alla fall jobba och sedan ska jag få träffa Elin. Det blir nog en bra dag.

101108

"When the giving starts to feel more like a burden, that's when you stop. But if you're like most people I know... you give 'til it hurts. And then you give some more."

- Grey's Anatomy

OCH ALLT DET HÄR VÄNDER SIG IN I MIG


YOU KNOW ME

My heart was never pure
And you know me

HAVE YOU SEEN ME CRY TEARS LIKE DIAMONDS

Sitter med lilleman i knät och har nyss ätit frukost och tittat på Greys. Nu ska jag snart dra Fredrik ur sängen så att vi kan starta dagen någon gång. Har inte världens piggaste bror.

FÖR DIN OCH FÖR MIN MEN INTE FÖR KÄRLEKS SKULL

Lars Winnerbäck – Inte för kärleks skull


101104

Det är den här årstiden igen. Mina händer blir röda och mitt hår elektriskt. Jag fryser ständigt om fötterna om jag inte har dom instoppade i tjocksockar och man vet inte rikgtigt hur man ska klä sig för att inte frysa ihjäl ute men inte heller svettas ihjäl inne. Men jag ska inte klaga för snart så kommer den, snön, och då blir det värt det.

NÄR LIVET SKÖLJDE BORT OSS OCH VI GLÖMDE VÅRA MINNEN

Lars Winnerbäck – Jag är hos dig igen

SÅ OTÄCKT LÅNGT VAR JAG BEREDD ATT GÅ I DIN NÄRHET

Ikväll ska jag åka bussen till stan och sedan byta till tvåan. Jag ska åka till bydalen och vandra upp för några backar. Det kommer att vara lite kallt men det gör inget för jag ska till Kerstin. När jag kommer dit ska vi baka chokladbollar, eller hon ska baka och jag tittar på, jag kanske får hälla i några ingredienser och sedan sköter jag musiken. Jag kanske spelar lite With or without you, Elegi eller För sent för edelweiss. Sedan går vi ner, möblerar om så att fotöljerna står framför datorn, släcker lamporna och bäddar in oss i filtar, jag tar den rödaktiga med mönster på. Sedan kör vi igång Gossipgirl och tuggar chokladbollarna. Kerstin grinar troligtvis i slutet av avsnittet. Sedan grinar jag och hon klappar mig på huvudet och säger att allt ordnar sig.

Åtminstonde önskar jag att jag skulle göra det ikväll. Men det går ju inte, för hon bor ju inte där längre. Och som jag saknar det.

101002


DU KAN DRÄNKA DIG I MINNEN ELLER LITERVIS MED VIN DU KAN SJUNKA NER I SÖRJAN OCH VÄNDA DYGN MEN ALLT ÄR GJORT

Lars Winnerbäck – Brustna hjärtans höst

VI LIKSOM VÄNTAR PÅ EN VÅRDAG I NOVEMBER

Första dagen i november månad. Vandrade i frost på morgonen, bra start på dagen. Sedan åkte jag till kusiner två och bakade kladdkaka och såg film. Till middag blev det thai och efter det besök av Susanna. Nu ska jag se sista avsnittet av I Anneli innan sömnen sätter in. En bra dag.

RSS 2.0